Advertenties plaatsen

Afdrukken PDF
Geschreven door Ben op zaterdag 29 november 2008 17:18, in: Core-extensies (1.5.x)

U kunt geld verdienen door advertenties op uw Joomla website te plaatsen. Als u een site heeft die veel bezoekers trekt, wordt het voor adverteerders interessant om hun advertenties op uw website te plaatsen. In dit artikel kunt u lezen hoe u een banner op uw website plaatst.

Voordat je een advertentie kunt plaatsen moet je eerst een advertentie categorie en cliënt maken.

Banner categorie

Klik in de backend van Joomla! op Componenten > Banners > Categorieën en vervolgens op Nieuw.

Een categorie voor je advertentie maken
Geef uw banner categorie een Titel en sla hem op.

Banner Cliënt

Om de verschillende advertenties uit elkaar te houden moet u voor iedere adverteerder een cliënt aanmaken. Dit doet u als volgt:

Klik in Categoriebeheer op de sectie Cliënten en vervolgens Nieuw:

Een advertentie cliënt aanmaken
Vul de Naam, Contactpersoon, e-mail adres en eventuele extra informatie van de adverteerder in en sla hem op.

Banner

Tenslotte gaan we de daadwerkelijke advertentie maken.
Klik op de sectie Banners en op Nieuw:

Een advertentie maken in Joomla
Vul minimaal de volgende velden in:

Naam: de naam van de advertentie
Categorie: de categorie waaronder de advertentie valt
Naam cliënt: de naam van de adverteerder
Klik URL: het internet adres die gelinkt is aan de advertentie
Advertentie afbeeldingselectie: de afbeelding voor de advertentie

De afbeelding moet u eerst uploaden naar uw Joomla site en plaatsen in de map: /images/banners/

Sla de advertentie op.

Banner module

Als we een categorie, cliënt en advertentie aangemaakt hebben, kunnen we de advertentie op de website plaatsen door middel van een advertentie module.

Ga hiervoor naar Extensies > Modulebeheer en klik op Nieuw.

Uit de beschikbare modules kiest u vervolgens Banner:

Kies de advertentie module in modulebeheer
In de Details sectie vult u de Naam van de advertentie in en kiest een Positie voor de banner.
In de Parameters sectie kiest u de Banner cliënt en Categorie:

Vul de details van de advertentiemodule in
Sla de module tenslotte op.

De advertentie is nu op uw website geplaatst.