Taal pakket installeren

Afdrukken PDF
Geschreven door Ad op maandag 02 juni 2008 12:41, in: FAQ (1.5.x)

Dit artikel gaat over het installeren enĀ publicerenĀ van taalpakketten


Een Engelstalige installatie van Joomla! kan eenvoudig worden omgezet in een Nederlandstalige versie, met behulp van een taalbestand. Ook kunt u gemakkelijk een andere taal installeren. Taalpakketten van vele talen vindt u hier.

Download bijvoorbeeld de Nederlandse taalbestanden van Joomla!Community. U heeft hier de keuze uit de twee bestanden voor de frontend (site) en de de backend (admin) apart te downloaden of ineens het full (volledige) pakket voor site en admin samen. In dit voorbeeld laten we zien hoe de backend en deĀ  frontend apart geĆÆnstalleerd worden, dus downloaden we beide taalbestanden en slaan deze op. Om het volledige pakket te installeren kunt u dezelfde procedure volgen, u hoeft echter maar Ć©Ć©n pakket te installeren.

In de backend van Joomla! gaat u naar Extensions > Install/Uninstall

Joomla Taal bestand installeren

Vervolgens zoekt u het frontend taalbestand dat u zojuist heeft gedownload via de knopĀ Browse, en opent deze. Klik vervolgens op Upload File & Install.

Upload en installeer het Nederlandse taalbestand

Ten slotte selecteert u het Nederlandse taalbestand via Extensions > Language Manager en klikt op de knop Default rechtsboven.
Selecteer Nederlands als standaard taal in Joomla

Om ook de taal van de Joomla! backend in het Nederlands te veranderen, installeert u het taalbestand op dezelfde wijze, en klikt u bij de Language Manager op Administrator (bovenaan, naast Site) en selecteert u vervolgens Nederlands, waarna u weer op de Default knop klikt.

De taal van zowel de backend als de frontend van Joomla! staat nu ingesteld op Nederlands. 3e partij extensies waar een Nederlands taalbestand bij zit, zullen nu ook automatisch vertaald zijn.

Ā 

Dit artikel is geschreven door Ben Hakstege, Joomla webdesigner van iPscriPt. Dit bureau is gespecialiseerd in (web)tekst, webdesign en zoekmachine-optimalisatie (SEO).