CSS Template tutorial 1.5

Afdrukken PDF
Geschreven door Remco op zondag 21 september 2008 17:55, in: Templates (1.5.x)
Inhoudsopgave
CSS Template tutorial 1.5
Wat is een Joomla Template
W3C and Tableless Design
Een simpele leeg sjabloon
Template Body
CSS voor Tabelloze layout
Modules in templates
Menu's in templates
Kolommen verbergen
Joomla! 1.5 Template maken
Geavanceerde Template functies
Samenvatting
Alle pagina's

Dit is een vertaling van "Joomla 1.5 Template Tutorial" van Barrie North. Niet alle termen zijn vertaald omdat deze in de Engelse taal duidelijker zijn dan een Nederlandse vertaling ervan. Het originele document is, in de laatste bekende versie, te vinden op: http://www.compassdesigns.net/tutorials/17-joomla-tutorials/208-joomla-15-template-tutorial.html

This sample content is excerpted from the forthcoming book, titled Joomla! A User's Guide:
Building a Joomla! Powered Website, to publish in 2007, by Prentice Hall Professional.
The author, Barrie North creates Joomla Templates and Tutorials at www.compassdesigns.net.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial ShareAlike 2.5
License. This attribution must be reproduced in full.

Maak een pure CSS template voor Joomla 1.5

In dit hoofdstuk lopen we door de stappen om een Joomla template te maken. We zullen een template creëeren die gebruik maakt van Cascading Style Sheets (CSS) om een tabelvrije layout te krijgen. Dit is een wenselijk doel, omdat dit betekent dat de template code eenvoudiger te valideren is volgens World Wide Web Consortium (W3C) standaarden. Daarnaast zal de site ook sneller laden, makkelijker te onderhouden zijn en beter presteren in zoekmachines. Deze kwesties worden later in het hoofdstuk nader besproken.

In dit artikel:

• Wat is een Joomla template? Welke functies worden door een Joomla template uitgevoerd en wat is het verschil wanneer een template geen content bevat versus wanneer content is toegevoegd in een Content Management System(CMS).
  • Waarin verschilt het localhost ontwerp proces ten opzichte van een statische (X)HTML pagina?
  • Wat zijn de consequenties van tabelloos ontwerp in Joomla en wat is de verhouding tussen W3C standaarden, usability en accessibility?
  • Uit welke bestanden bestaat een Joomla template en welke functies voeren die uit?
  • Hoe creëert u een bron-gestuurde 3-koloms layout met CSS beter dan met tabellen?
  • Wat zijn de basis CSS stijlen die met Joomla gebruikt zouden moeten worden, en wat de standaardstijlen zijn die door de Joomla core worden gebruikt?
  • Hoe plaatst en stylet u modules, en wat zijn een aantal nieuwe technieken voor ronde hoeken?
  • Wat zou een eenvoudige strategie zijn om CSS menu's met zo weinig code te produceren die het effect nabootsen van menu's die ontwikkeld zijn met JavaScript?
  • Hoe bepaalt u wanneer de kolommen worden getoond en wanneer deze verborgen worden wanneer er geen inhoud is?
  • Wat zijn de juiste stappen om een echte Joomla 1.5 template te creëren?