Module positie

Afdrukken PDF
Geschreven door Remco op donderdag 25 september 2008 18:58, in: Templates (1.0.x)

Module:positie

Een modulepositie moet op twee plaatsen gedefinieerd worden : zowel in de backend als in de template moet de module-positie ingesteld worden.

Modulepositie toevoegen in de template:

1. Open met behulp van een editor het index.php bestand van je template (locatie : ...\templates\TEMPLATENAAM\index.php);
  2. Plaats <?php mosLoadModules (' MODULEPOSITIENAAM '); ?> op de plaats waar je de modules wil zien.

Modulepositie toevoegen aan de backend:

1. Login via de backend;
  2. Ga naar het menu Site/Template Manager/Module Positions;
  3. Voeg hier in de lijst dezelfde naam in als de MODULEPOSITIENAAM die je gebruikte in de template.

Opmerking !

1. Er zijn in de backend standaard reeds een aantal moduleposities gedefinieerd. Overweeg om deze 'standaard' module-posities te gebruiken in je template. Hierdoor is de kans groter dat je als je later een andere template gebruikt, de standaard posities daarin ook gebruikt worden en alle modules ook dan zichtbaar zijn.

2. mosLoadModules heeft nog een bijkomende parameter style. Er zijn 5 mogelijke stijlen om de modules op de positie zichtbaar te maken :
- mosLoadModules (' MODULE-POSITIENAAM ',1) = horizontaal,
- mosLoadModules (' MODULE-POSITIENAAM ',0) = normaal,
- mosLoadModules (' MODULE-POSITIENAAM ',-1) = raw,
- mosLoadModules (' MODULE-POSITIENAAM ',-2) = XHTML
- mosLoadModules (' MODULE-POSITIENAAM ',-3) = extra divs.