Patch

Afdrukken PDF
Geschreven door op donderdag 11 september 2008 01:47, in: Upgrade en backup

In dit artikel leest u wat een Patch is en hoe u uw site upgrade met een patch.

Bij iedere release van een nieuwe Joomla! versie kunt u ook patches downloaden.
Een patch bevat de bestanden die sinds de oudere versie zijn geüpdate.
Met deze patches kunt u uw site upgraden naar de nieuwste versie.

De patches die u op JoomlaCommunity kunt downloaden bevatten ook altijd de geüpdate Nederlandse taalbestanden.

Upgraden

Wanneer u zeker bent van het geïnstalleerde versienummer kunt u een patch downloaden uit de core-map van onze downloadsectie.
Kies de patch die upgrade van uw geïnstalleerde Joomla! versie naar de laatst uitgekomen versie.
Heeft u bijvoorbeeld 1.5.6 geïnstalleerd en wilt u upgraden naar 1.5.7 dan kiest u voor de Patch 1.5.6 ->1.5.7 Stable.
Pak de zip uit in een map op uw computer.

Maak altijd eerst een backup van uw website!

Overschrijf alle bestanden op de server met de bestanden uit de patch zip middels een ftp programma.
Uw site is nu geüpgrade naar de laatste stabiele versie van Joomla!

Indien u problemen ondervindt na het upgraden met een Patch

• Controleer of alle bestanden goed zijn overgekomen middels ftp.
  • Herhaal de procedure met de volledige zip van de laatste Joomla! versie, upload alleen de map installation niet naar de server!

De patches voor 1.5 worden aangeboden vanaf 1.5.0 naar de nieuwste versie. Indien u nog een oudere versie hebt kunt u het beste met de volledige zip updaten. Indien u upgrade met een volledige zip, upload de map installation dan niet naar de server.

Indien u wilt updaten van een oudere versie dan 1.5RC4 dient u er rekening mee te houden dat hiervoor ook een database update nodig is!